+31 20 354 0787 info@carepack.nl

Voorschriften & interessante links

De regelgeving voor transport van gevaarlijke stoffen is gebaseerd op de aanbevelingen van het UN comit√© van experts, beschreven in ‘The Orange Book’. Elke transportmodaliteit kent een eigen autoriteit die allen een eigen handboek uitgeven waarin zij de aanbevelingen uit het ‘Oranje boek’ volgen. De autoriteiten zijn ICAO (lucht-), ADR (weg-), RID (spoor-) en IMO (zee-transport).

UN-gekeurde verpakkingen worden getest en gecertificeerd onder toezicht van nationale autoriteiten en dienen bij alle transportmodaliteiten te worden gebruikt. De UN-keuring bestaat uit een aantal testen, waaronder luchtdruk-, val- en stapeltesten. De goedkeuring is gebaseerd op een specifieke verpakkingssamenstelling, waaronder ook de sluiting, type tape en het gebruikte absorptiemateriaal valt. Goedgekeurde verpakkingen krijgen een UN-markering waarin de type verpakking, verpakkingsgroep, maximale gewicht of luchtdruk, vloeistof of vaste stof markering, productiejaar en registratienummer vermeld staat. UN-markeringen dienen op de verpakking permanent, goed zichtbaar en van bepaalde grootte te worden aangebracht.

De afzender is er verantwoordelijk voor dat juiste (samengestelde) verpakking met de juiste UN-keur, labels en transportdocumenten gebruikt wordt, maar ook dat zowel het type verpakking als de sluiting resistent is tegen de te verzenden stof. De afzender is dus verantwoordelijk voor het geheel naleven van de regels die gelden bij het transport van gevaarlijke stoffen van de gekozen transportmodaliteit.

Interesting International Links:

(Petro)chemische verpakkingen

CarePack Holland biedt een uitgebreid assortiment aan verpakkingsoplossingen..

Lees meer

(Bio)medische verpakkingen

CarePack Holland levert diverse verpakkingen voor medische zendingen..

Lees meer

Overige verpakkingsmaterialen

CarePack Holland beschikt naast verpakkingen over een breed assortiment aan accessoires.. 

Lees meer