+31 20 354 0787 info@carepack.nl

Diagnostische Verpakkingen, Categorie B

CarePack Holland BV beschikt over een groot assortiment aan verzendverpakkingen voor diagnostisch materiaal, geclassificeerd als Biologisch Materiaal Categorie B, UN3373. Dit materiaal moet verpakt worden volgens verpakkingsinstructie P650 (ADR/IATA).

Verpakkingsinstructie P650

De diagnostische verpakkingsnorm is verplicht voor zowel weg- als luchttransport en heeft betrekking op de sterkte van de verpakking, de lek- en luchtdichtheid (95 kPa), het toegevoegde absorberende materiaal, etc. De drievoudige verpakkingen zijn voor weg- en luchttransport vergelijkbaar, de verpakkingen bestaan uit een primaire houder, secundaire verpakking en een buitenverpakking. Echter er is een aantal kleine verschillen. Zo moet bij luchttransport de buitenverpakking stijf zijn, waarbij voor wegtransport geldt dat minstens één onderdeel van de verpakking stijf moet zijn. Verzendenveloppen of -etuis zijn daarom niet toegestaan voor luchttransport als buitenverpakking. Een ander verschil is de luchtdruktest van de primaire of secundaire verpakking (bijvoorbeeld buisje, zakje of pot). Dunne zakjes die 95 kPa getest zijn met een vacuumtest die wel toegestaan zijn bij wegtransport, mogen niet gebruikt worden bij luchttransport!

Medische zendingen per post

Voor nationale zendingen via de post, mogen enkel door PostNL erkende verpakkingen worden gebruikt. Hiervoor zijn speciale brievenbusverpakkingen ontwikkeld onder de naam ‘Biomailer’.

Speciaal voor zendingen op droog ijs beschikken we over diverse maten verpakkingen en speciale lek- en luchtdichte zakken die bestand zijn tegen de koude van droog ijs.

Meer informatie?

Wenst u productinformatie van ons te ontvangen, dan kunt u gebruik maken van het contactformulier. Voor overige vragen kunt u ons telefonisch bereiken op: +31 (0)20 3540787 of een e-mail sturen naar: info@carepack.nl.

(Petro)chemische verpakkingen

CarePack Holland biedt een uitgebreid assortiment aan verpakkingsoplossingen..

Lees meer

(Bio)medische verpakkingen

CarePack Holland levert diverse verpakkingen voor medische zendingen..

Lees meer

Overige verpakkingsmaterialen

CarePack Holland beschikt naast verpakkingen over een breed assortiment aan accessoires.. 

Lees meer